arbeidsconflict, hr, mediation inzetten

Arbeidsconflict? HR zet mediation in

Is er sprake van verzuim en stelt de bedrijfsarts dat er geen medische oorzaak voor is? 

Hoe pak jij het aan als HR professional bij een arbeidsconflict? Heb jij oog voor wat er speelt? Zet jij mediation in om het conflict uit de wereld te helpen?

Door middel van een goede mediation geef je jouw mensen de ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. In de veilige, vertrouwelijke sfeer die wordt gecreeerd door een goede mediator kunnen mensen ècht tegen elkaar zeggen wat hun dwars zit, wat er gebeurd is en vooral ook wat ze willen. Toekomstgericht. Onder geheimhouding kun je zonder consequenties  boos worden op elkaar. Je kunt verkennen of je met elkaar door wilt en hoe je dit wilt. Je kunt zelfs gezamenlijk onderzoeken hoe je afscheid zou kunnen nemen van elkaar en onder welke voorwaarden. Exploreren. In een mediation kan alles gezegd worden, kun je vrij onderzoeken welke oplossing past. Afspraken zijn niet eerder geldig dan dat ze vastgelegd zijn en voorzien van een handtekening. . Tot die tijd mag en kan het alle kanten op. Bij Mediation geldt geheimhouding. Dat maakt zo vrij. Dat zorgt voor een eerlijker gesprek. In balans. Een eerlijkere kans. Mediation geeft mensen die kans. Juist bij een arbeidsconflict, omdat daar sprake kan zijn van een machtsverschil. Je creëert (meer) gelijkheid en oplossingsrichtingen. Een gesprek gericht op de toekomst, op een oplossing zodat partijen geen strijd meer hebben maar rust. Wat de uitkomst ook moge zijn.

 

Gun iedere werknemer zo’n gesprek met aandacht voor wat er werkelijk speelt. Aandacht voor de mens achter de werknemer. Aandacht voor de mens achter het conflict.

 

Mediation inzetten: Dan heb je oog voor de zaak en hart voor je werknemers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.