Ruzie om de erfenis
Kwesties over de nalatenschap gaan niet alleen over geld maar ook over verdriet en emotie. Wat wel of niet wordt toebedeeld zegt iets over de relatie die men had met de overledene. Althans zo kan dit voelen. En deze emoties kunnen naast het verdriet erg veel pijn doen. De onderlinge verhoudingen binnen de familie worden hierdoor duidelijk zichtbaar. Wie heeft het voor het zeggen? Voelt iemand zich achtergesteld? Wie was de lieveling van vader of moeder? Wie heeft er het meeste gezorgd?
Mediation helpt
Als de emoties hoog oplopen, is het soms moeilijk om er onderling nog uit te komen. De afwikkeling van de erfenis kan de familierelatie voorgoed beïnvloeden en op scherp zetten, of zelfs onherstelbaar beschadigen. Al is er een testament beschikbaar en/of een notaris bij betrokken. Met behulp van een objectieve neutrale buitenstaander, de mediator, kan men gezamenlijk bespreken wat er speelt en daarbij de intenties van de overledene verhelderen. Al dan niet tezamen met de notaris, helpt dit een hoop leed voorkomen. Uiteindelijk moet men als familie met elkaar door!
“De Mediator heeft ons geholpen bij het herstellen van de relatie binnen onze familie. Afwikkeling van het testament heeft in harmonie kunnen plaats vinden .”
Harmonie herstellen en behouden
Een mediator van Mediation4People kan u hierin begeleiden. Het is van belang om tot een oplossing te komen, waarbij er aandacht is voor ieders emoties. In gestructureerde gesprekken, waarin een ieder zijn zienswijze kan vertellen, helpen wij mensen met het vinden van de oplossing die zij het beste vinden. Met name in de familierelatie is het zaak dat dit in vertrouwelijkheid en onder geheimhouding plaats vindt. Procederen binnen de familie kan zo worden voorkomen. Mediation kan zowel preventief worden ingezet alsook bijdragen aan de oplossing van een lopend conflict.
Wij zijn gecertificeerde mediators en ingeschreven in het kwaliteitsregister
van de Mediators Federatie Nederland.